MEER WETEN OVER HET TRUE PRICE ONDERZOEK VAN MVO NEDERLAND?

OVER MVO NEDERLAND

MVO Nederland is de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. We vormen een netwerk van bedrijven en experts die samen innoveren en nieuwe manieren van ondernemen implementeren. De nieuwe economie is toekomstbestendig. Alleen in die economie kunnen ondernemers blijven ondernemen. Dat lukt nog sneller als we onze beweging zo groot mogelijk maken. De nieuwe economie is:

  • klimaatneutraal
  • circulair
  • en inclusief
  • met eerlijke ketens

Wat we doen Onze Nieuwe Businessagenda toont bedrijven de snelste route naar de nieuwe economie. MVO Nederland ondersteunt die agenda door innovatie met onverwachte samenwerkingen mogelijk te maken. En door via belangenbehartiging bij overheden en financiers de juiste condities te creëren. Wanneer is ons doel bereikt? Ons doel is bereikt als twintig procent van de economie omgaat in de nieuwe economie. We streven ernaar dat kantelpunt in 2025 te bereiken.

FUTUREPROOF COFFEE COLLECTIVE

MVO Nederland startte samen met Solidaridad het Futureproof Coffee Collective. In dit collectief werken inmiddels meer dan twintig koffiebedrijven aan een gezamenlijk meetmodel om de werkelijke kosten voor koffie in kaart te brengen. De eerste vijf pilots met het model zijn van start met koffies uit Colombia. Met de tool kunnen mkb-bedrijven straks zelf aan de slag en hun resultaten vergelijken met andere koffiebedrijven. Zo krijgen ze inzicht in de maatschappelijke kosten en kunnen ze die verlagen. Lees meer op onze website en volg het Futureproof Coffee Collective op Linkedin.

WORD JIJ DE MINISTER VAN DE NIEUWE ECONOMIE?

Vind je ook dat we moeten gaan rekenen met echte prijzen? Laat je stem horen en geef je op als kandidaat voor de Minister van de nieuwe economie. Hoe groter de beweging, hoe sterker het geluid! Zo gaan we samen voor échte verandering.